miercuri, 26 septembrie 2012

New Generation 3


          Am auzit deunăzi o declaraţie a unui tânăr politician care se lupta să promoveze o lege prin care preoţii să fie scutiţi de impozit pe salarii sau pe întreg venitul, n-am înţeles exact. Dacă propunerea ar fi venit din partea unuia care e aproape de a da colţul, aş fi înţeles încercarea de a se pune bine pe lângă furnizorii de ultimă împărtăşanie. Dar aşa ? Să fi fost trimis în parlament de uniunea popilor fără frontiere cu misiunea de a le face o lege specială sau preoţia e vreo boală incurabilă, dobândită în copilărie, adică, vreun handicap? Ce încredere mai pot avea că parlamentarii noştri, din ce în ce mai tineri, vor face legi nediscriminatorii şi corecte, care să normeze comportamentul firesc al tuturor cetăţenilor, egalitatea lor în drepturi şi obligaţii. Nu-i destul că, în loc să bage enoriaşul în biserică, au băgat popii prin toate instituţiile statului, că nici psihologi nu sunt atâţia câţi popi ? Înţeleg că sănătatea duhului este importantă, aber, vorba neamţului, profilaxia ? Să facă bine rumânul să păcătuiască mai puţin şi-apoi va vidè că nu va mai fi nevoie să meargă la popă mai des ca la doctor, că dacă trupu-mbătrâneşte şi se damblageşte, duhul, prin absenţa păcatului, se-ntăreşte şi Dumnezeu va aprecia, cu siguranţă, asta, la întâlnirea cu fiecare. În plus, vor lipsi şi ruşinoasele urme de ştersături de la păcatele radiate doar prin abuz de rugăciuni, donaţii şi spovedanii.
Pentru a rezolva problema, atât de pământească a popilor, de a avea mai mulţi bani muncind la fel sau mai puţin, există o soluţie mai simplă: celor care n-au apucat încă să-şi aranjeze un certificat de revoluţionar sau de persoană cu handicap, să li se acorde un astfel de document, pentru a fi eliberaţi de povara plăţii impozitelor, fiindcă efortul de a fi şi cu sufletu-n rai şi cu enoriaşii la cununii, botezuri sau înmormântări, este, cu adevărat, un efort supraomenesc.
Şi, pentru ca pierderea să fie recuperată, propun o supraimpozitare a dascălilor, ale căror salarii nesimţite, cuprinse între 700 de lei ( la debut ) şi 1500 de lei ( la pensionare ), sunt, de-a dreptul, scandaloase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu