miercuri, 30 iulie 2014

Îi doare-n ... coduri



Vremea faptelor a trecut de mult. Nimeni nu mai dă doi bani pe ele. Mi-aduc aminte, iar şi iar, de snoava în care se povestea cum românii, disperaţi că s-a defectat maşina socialismului multilateral-dezvoltat şi nu se mai clintea din loc, au chemat specialiştii cei mai grozavi care, ridicând capota, au descoperit că motorul şi direcţia erau praf. I-au informat pe proprietarii care, sideraţi, au replicat în cor: Da, dar ascultaţi ce claxon avem!
Urmaşi demni ai celor de dinainte de ’89, cu singura deosebire că pot face avere fără să se teamă, indivizi ce folosesc aceleaşi practici, politicienii de astăzi au conştientizat rapid că atunci când claxonul e asurzitor, nu mai contează motorul. Ba, mai mult, şi-au multiplicat claxoanele, care par să fi devenit, pentru cei mai mulţi, adevărate voci de sirene capabile să le ia minţile căci, neavând nici puterea nici dorinţa de a-şi astupa urechile, îşi vor zdrobi iluziile de stâncile realităţii viitoare, trăgându-i cu ei şi pe nevinovaţi.
Experimentul ceauşescu pare să nu fi servit la nimic. A fost ales fiindcă era tânăr şi ne-a-mbătrânit pe toţi. Pe unii chiar cu anii ... Dar nimic nu e mai important decât vocea poporului.
Vorba lui Caragiale : box populi, box dei !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu