joi, 24 iulie 2014

SĂRACI CU DUHUL


Legat de catarg, Ulise a fost singurul care a ascultat cântecul sirenelor şi, în acelaşi timp, n-a plătit cu viaţa pentru asta. Toţi camarazii săi au scăpat pentru că n-au auzit cântecul. Nu există aşadar decât aceste căi. Fie eşti atât de bine ancorat în spaţiul tău ( catargul ) şi de valorile tale detaşându-te astfel de exteriorul ademenitor dar ucigător ( cântecul sirenelor ) fără a te gândi vreun moment să ratezi o astfel de experienţă, fie eşti surd prin refuzul acceptat şi autoimpus ( de a-ţi turna ceară în urechi ) de a auzi chemarea ( dar pentru asta trebuie să crezi în cel care îţi interzice să asculţi ceea ce ţi-ar produce mult rău atât ţie cât şi celor din jur ).
Din păcate azi tot mai puţini sunt dispuşi să renunţe de bunăvoie şi nu mai există nici posibilitatea limitării libertăţii adulţilor sau copiilor, nepregătiţi pentru o astfel de aventură, de a asculta / de a vedea lucruri fermecătoare dar care, neînţelese, produc efecte devastatoare.
O libertate care va face, probabil, din noi toţi, tot o apă şi-un pământ, căci, până la urmă, din pământ suntem...iar orgoliul nostru fără de limite îl va determina până la urmă pe Dumnezeu să-şi retragă suflarea divină cu care ne-a cinstit în momentul Facerii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu