duminică, 1 iulie 2012

PĂRERI 8


Dacă unii defilează cu femei ce constituie, în mintea unora, sex-simboluri, alţii scot la rampă femei ce par a se fi născut bunicuţe înţelepte, capabile să plângă pentru o cauză ori să susţină că, universitar fiind, două teze care sunt identice sunt aşa pentru că a vrut bunul D-zeu, nu pentru că, dacă n-au fost copiate una după cealaltă, măcar au fost reproduse ambele după o sursă comună, adică tot furate, ( cu ocazia măririi cu 50% a salariilor profesorilor şi problema plagiatului ) sau amnezice ( uitând brusc de măririle promise: termene, valori, etc. ).
De unde atâta ură pentru primele şi atâta înţelegere, simpatie, compasiune pentru ultimele?
Pentru că, în mintea marilor bărbaţi ai ţării, frumuseţea este incompatibilă cu inteligenţa ( vorbesc de o inteligenţă medie şi peste medie, nu de geniu ), ori pentru că femeile pe care şi le-ar dori lângă el fiecare bărbat sunt alături de duşmanul de moarte sau pentru că trăim într-o lume în care femeia trebuie să fie pur decorativă, fără funcţii de prim-plan? Mă întreb care ar fi situaţia dacă brusc, aceste femei ar trece în tabăra cealaltă, cunoscută fiind deja atitudinea, înainte şi după, faţă de parlamentarii care au făcut-o...
Pe de altă parte, prezenţa bunicii naşte ideea de ocrotire, bunătate, înţelegere, linişte, o imgine pe care de la primul preşedinte încoace, românii şi-au  însuşit-o şi au promovat-o permanent fiindcă, estompând mişcarea, dinamismul tinereţii şi al maturităţii, aşternea calmul şi înţelepciunea vârstei a treia. Lucrurile par a se fi încurcat însă, o dată cu apariţia în prim-plan a noilor lideri, mult prea belicoşi, dinamici, superficiali şi aroganţi pentru ca lucrurile să mai fie ca altădată.
Cum vă sună mai bine?
Efemera şi plictisitoarea Blondă !
sau
Eterna şi fascinanta Abramburica !
Astăzi, oricum v-ar suna, suntem în împărăţia celei de-a doua ...

Un comentariu:

  1. Buna ziua, domnule diriginte, Elena sunt.
    Interesanta teza asta. Si io viau sa fiu sex-simbol, da' inca nu mi-am ales publicul-target :). Poate am ceva sanse daca aleg barbati cool si reci (direct din cimitir?!). Sau sa intru in politica... sub forma de blonda. Ce partid mi-ati recomanda? Sau barem sa fiu muza unui mare si inteligent politician (gen Petre Roman) care "este un om impacat cu sine insusi" (Doamne, nu ne bate mai rau!)...



    Si ca de obicei, cand raman masca, da' musai sa zic totusi ceva, as baga una mai-mai off topic: von Gutenberg, un anume X important in politica Germaniei (nu vreau sa stiu din ce partid provine si care ii este functia actuala), primise titlul de Dr. pe baza unei dizertatii plagiate in proportie de 70%. Sarmanu' de el, luat la bani marunti -de ochii lumii- "nu a copiat nimic in mod constient" (NN probabil ca a copiat beat fiind, sau in narcoza, pe cand ii nastea nevasta). E la fel de bine in functie, ca si mai demult... Taie si spanzura ca inainte.

    Eu nu cred ca mai stim sa muncim, ori sa apreciem un efort (Doamne feri, unul intelectual). In definitiv, de ce sa transpiram/compunem/expunem/ alcatuim, sa luam o nota/titlu, cand tot asa de bine putem copia/fura/minti ca am muncit? In final avem acelasi rezultat/titlu/functie.

    Bunica planta canepa, o aduna de pe camp, o inmuia, o batea "la chiua", o pieptana, o tesea, o albea la soare. Dupa luni intregi de munca, avea un "val" de panza din care taia si tivea un prosop. In ziua de azi mergem la magazin si-l cumparam (20 de min)... Drept ca nu-i chiar identic cu cel de la bunica, da' ce, mai conteaza?

    RăspundețiȘtergere