miercuri, 26 iunie 2013

GÂNDURI 19

Evoluţia noastră de după naştere se află sub zodia curiozităţii. Descoperim lucruri, trăiri, oameni, fenomene şi chiar dacă, uneori, nu suntem siguri că ele sunt în totalitate descoperirea noastră, suntem convinşi că, felul în care le percepem şi le interpretăm este unic iar dacă noi nu le-am fi băgat în seamă, n-ar fi existat în felul în care există.
Vine apoi o vreme în care luăm totul ca pe ceva normal, dat de cineva şi nu ne mai punem nici un fel de întrebări deoarece pe toate le găsim atârnate în cui, le luăm şi le punem înapoi, după bunul nostru plac, prea ocupaţi cu probleme de oameni mari şi serioşi: muncă, familie, muncă, familie, muncă, muncă...
Te trezeşti c-ai îmbătrânit şi te uiţi plictisit în jurul tău, satisfăcut că toate lucrurile au fost inventate, că aproape nimic din ceea ce ai nevoie nu lipseşte ba că unele sunt chiar în plus şi că, nu trebuie ca tu să inventezi ceva. Şi asta îţi dă toată molcoma curgere a vremii de care ai avut nevoie şi pe care, de fapt, ai căutat-o întreaga viaţă dar cu care, acum, nu mai ştii ce să faci.
Poate că totuşi ar mai trebui ceva inventat... un fel de fus pe care să poţi toarce toată liniştea pe care o dobândeşti când nu mai ai nevoie de ea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu